Virtualno kazalište PROMJENA

Virtualno kazalište PROMJENA nastalo je kao reakcija na stvarne događaje koji su zatekli Hrvatsku i svjetsku kulturnu scenu uslijed pandemije virusa Covid-19 u 2020. godini, potresa u Zagrebu i generalnog lockdown-a u prvom dijelu godine. Nakon što su kazališna događanja zabranjena, a kasnije ograničena mjerama nacionalnog civilnog stožera cjelokupna kazališna proizvodnja susrela se s izazovom online produkcije i prilagodbe dosadašnjih aktivnosti u virtualne formate izvedbi.

U jednoj noći za vrijeme online sastanka rodila se ideja stvaranja novog Virtualnog kazališta koji djeluje kao i svaka druga kazališna institucija ili kulturni centar u lokalnim jedinicama s jedinom razlikom da su njegovi djelatnici baš kao i poslovanje, virtualni.

Virtualno kazalište PROMJENA svojim djelovanjem potiče kulturnu proizvodnju stvarajući novi izvedbeni žanr te pruža nove oblike interakcije gledatelja i izvođača u promijenjenim ulogama, točnije novim životnim okolnostima kojima svjedočimo od 2020. godine.

Osnivači VKP-a su Leo Vukelić (Tigar teatar) i Matija Kezele (Kotar teatar)

Projekt sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Povezane objave