Umjetnička organizacija

Kotar teatar

Umjetnička organizacija Kotar teatar osnovana je 2012. godine s ciljem kreiranja kulturnog programa u Gorskom kotaru. Kotar teatar  djeluje kroz pripremu, organizaciju i izvođenje glazbeno-scenskih djela, kazališnih predstava, festivala, filmskih uradaka, multimedijalnih i umjetničkih performansa, kreativnih radionica, seminara i umjetničkih rezidencija. 
U proteklih deset godina održano je preko 200 događanja u glavnoj organizaciji i/ili suorganizaciji Kotar teatra, a svojim redovnim djelovanjem umjetnička organizacija stvara regionalni centar izvedbenih umjetnosti na okosnici Zagreba, Rijeke i Ljubljane.
Za postignuća u kulturnom sektoru, Kotar teatar nagrađen je Godišnjom nagradom Grada Delnica 2016. godine i poveljom grada Delnica za 10.godina djelovanja 2022.godine.

MISIJA I CILJEVI DJELOVANJA

  •      Ostvarivanje prava regionalnog stanovništva na kulturni sadržaj i aktivnu participaciju u kulturnim procesima, u skladu Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima (1948.)
  •       Poticanje lokalne, regionalne i međunarodne suradnje samostalnih umjetnika, nezavisnih organizacija i institucionalnih partnera
  •      Doprinos decentralizaciji produkcije i distribucije  kulturnog sadržaja na državnom nivou u suradnji s udrugama civilnoga društva i JLS-ova iz Gorskog kotara
  •      Produbljivanje suradnje s postojećom publikom i razvoj programa u cilju stvaranja nove publike na nacionalnom i Europskom nivou
  •    Proizvodnja interdisciplinarnih kulturnih sadržaja

ČLANOVI TIMA

Ravnatelja kazališta

kazališni glumac, lutkar i producent. Njegov umjetnički rad prožet je nizom suradnji s umjetnicima, umjetničkim organizacijama i ustanovama u kulturi. 2012. godine osnovao je Kotar teatar i Kotar FEST! u Delnicama. Studirao je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i The Commedia school u Kopenhagenu. U posljednjih deset godina radio je s kazališnim skupinama u Hrvatskoj, Srbiji, Danskoj i Finskoj. Uz kazališne uloge održava radionice i rezidencijalne programe posvećene fizičkom aspektu glume. Kao umjetnički voditelj Kotar teatra organizira i dovodi kulturni sadržaj u sve rjeđe naseljenu regiju Gorski kotar. U sklopu projekta „Aktivni umirovljenici u Gorskom kotaru – program poticanja aktivnog starenja na području Delnica i Gorskog kotara“ djelovao kao voditelj projekta koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna Republike Hrvatske

Članica i zamjenica umjetničkog voditelja

kazališna redateljica i lutkarica, rođena je 1982. u Zagrebu, Hrvatska. Diplomirala je teatrologiju ne Sorbonni 2008. g. i završila Ecole Nationale Superieure des Arts de la Marionnette 2005.god u Charleville –Mezieresu u Francuskoj. Od 2008. glumi i režira u brojnim kazališnim projektima u Francuskoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Bila je uključena u mnogobrojne humanitarne projekte i producirala je PIF – Međunarodni festival kazališta lutaka od 2009. do 2012. g. Godine 2012. osniva umjetničku organizaciju Lutkarska organizacija koju fakat trebamo- LOFT. LOFT je članica HC UNIMA i HC ASSITEJ. Od 2015. je članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Vodi mnogobrojne radionice na fakultetima, školama, vrtićima, kao i za projekte Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Godine 2017.g. postaje članica Upravnog odbora HC ASSITEJ. Profesorica je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Za svoj rad dobila je nagrade u zemlji i inozemstvu.

Tehnički voditelj

Završio je Prirodnu i Grafičku školu u Rijeci, a radno iskustvo stekao je kao analitički kemičar u biotehnološkim tvrtkama. Kemija i prirodoslovne znanosti oduvijek su ga zanimale, a stjecanjem znanja u mikrobiologiji došao je do ideje osnivanja Hrvatskog mikroskopijskog društva “Marjan” gdje vrši funkciju predsjednika izvršnog odbora. Stekao je dodatna znanja usavršavajući se na polju psihološke pomoći u udruzi “Potencijal” te je završio dvogodišnju edukaciju robotike u Rijeci. U Kotar teatru djeluje kao stalni vanjski suradnik na poziciji tehničkog voditelja gostujućih predstava od 2019. godine, a djeluje i kao asistent u produkciji predstava Čovjek koji se bojao zaspati, I’Lujzijana magic show i Dobroddošlu u KLUB. Sudjeluje u strateškom planiranju Kotar teatra te  doprinosi razvoju djelovanja umjetničke organizacije na lokalnom i regionalnom nivou.

Stalni vanjski suradnik

Stalni je vanjski suradnik Kotar teatra od 2021. godine, a potpisuje novi vizualni identitet (tisak i web) te  promotivne materijale Kotar teatra u 2022. godini. Grafički dizajn završio je pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a  2022. godine završio program stručnog osposobljavanja u pripremi i provedbi Europskih projekata pri Učilištu EU projekti. Iza sebe ima radno iskustvo mlađeg administrativnog savjetnika, a trenutno djeluje kao samostalni dizajner.

Producentica

producentica i voditeljica pojedinih projekata organizacije, koordinatorica programa i odnosa s javnošću. Diplomirala kao ekonomist za turizam, na Ekonomskom fakultetu 2008 godine. Dodatno se usavršavala u području pripreme i provedbe EU projekata te javne nabave, kao i stranih jezika (talijanski). U proteklih više od 15 godina radnog iskustva, radila je u raznim kompanijama i sektorima te neprofitnim organizacijama (od kojih je neke osnovala i vodi i danas) u području prodaje, marketinga, odnosa s javnošću te projektnog i event managementa. Trenutno radi kao specijalist za pripremu i provedbu EU projekata na privatnom sveučilištu u Zagrebu. 

Stalni vanjski suradnik za tehniku

informatičar, dizajner i suorganizator Kotar FEST!a. Diplomirao je na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Ima radnog iskustva kao administrator, grafički dizajner, serviser, a trenutno radi kao informatički operater u maloj zagrebačkoj startup firmi. Sudjeluje kao dizajner i 3D modeler na nekoliko projekata.

Stalni vanjski suradnik za dizajn

grafički dizajner diplomirao na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu 2008. godine. Iza sebe ima mnoštvo ostvarenih projekata i višegodišnjeg iskustva na području grafičkog dizajna. Trenutno je zaposlen u jednom digitalnom studiju / tiskari, a djeluje i kao samostalni dizajner. Pasionirani alpinist, planinar, sportski penjač, biciklist i trkač 🙂

Stalni vanjski suradnik

Magistar je umjetnosti, filozof i pisac. Vlasnik je i voditelj umjetničkog ateliera “Damjan Kovač” u Prezidu. Do sada je izlagao radove u Rusiji, Americi, Japanu i drugim zemljama Europe. Voditelj je i volonter zavičajnog muzeja i zbirke Prezid, zavičajnog muzeja Čabar i galerije „Vilim Svečnjak“ Čabar. Član je ALUMNI kluba akademije APURI i član upravnog odbora Claustra Alpium Iuliarum. Autor je knjiga: “Prezid Kronike” i “Razdoblje tame”. Suradnju s Kotar teatrom započinje na projektu “Čovjek koji se bojao zaspati” kao jedan od kreatora scenografije.

Stalna vanjska suradnica

likovna umjetnica, suorganizatorica Kotar FEST!a, voditeljica pojedinih projekata i umjetničkih radionica Kotar teatra. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnost u Zagrebu, Odsjek za restauriranje i konzerviranje umjetnina, smjer slikarstvo, s najvećom pohvalom (summa cum laude). Bavi se restauriranjem i konzerviranjem umjetnina na različitim nosiocima. Godine 2018.položila državni stručni ispit za temeljno stručno zvanje. Redovna je članica Hrvatskog restauratorskog društva (HRD), kao i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).

Više godina izlaže na brojnim skupnim izložbama, a godine 2018 izlaže na prvoj samostalnoj izložbi u Galeriji Šira. Ima višegodišnje iskustvo u vođenju likovnih radionicaa za djecu i odrasle (Atelier Sellier, Kotar studio, Prostor imaginacije, Igraonica Iznad oblaka, Infoshop Knjižnica Pippilota).Uz svoju profesiju gaji i ljubav prema pokretu, bilo u obliku plesa, yoge, capoeire, acroyoge ili funambule-a (hod po žici).

Stalna vanjska suradnica za kostimografiju

Završila je Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu, smjer industrijski dizajn tekstila i odjeće. Tijekom studija sudjeluje na brojnim izložbama studentskih radova, a dobitnica je dekanove i rektorove nagrade. Tijekom studija bavila se znanstveno-istraživačkim radom, imala brojne izložbe te radila u tvrtci koja se bavi prodajom softverskih programa namijenjenih tekstilnoj industriji. 2012. stječe diplomu magistre inženjerke tekstilne tehnologije i inženjerstva industrijskog dizajna odjeće. 2016. otvara svoj obrt “Adriana Rajčić design” i pokreće liniju unikatne odjeće. Suradnju s Kotar teatrom započinje na projektu “Čovjek koji se bojao zaspati” kao izvršna kreatorica kostima.

Stalni vanjski suradnik

Damir je po struci inženjer medicinske radiologije, a zaljubljenik je u glazbu od malih nogu. U Kotar teatar dolazi kao pojačanje u tehničkom vođenju pojedinih predstava ali i kao glazbeno pojačanje organizacije. Do sada je svirao u nekoliko bendova, pratio pjevače u live nastupima, a trenutno svira klavijature u bendu “A je to”. Suradnju s Kotar teatrom započeo je kao tehnički voditelj predstave “Čovjek koji se bojao zaspati” i kao voditelj scenske rasvjete u predstavi “I’Lujzijana magic show”.