Centriphery

U lipnju 2020. godine u Delnicama je održano predstavljanje aktivnosti nastalih u sklopu programa „Tajne Lujzijane”, nastao u sklopu programa 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture i projekta Centriphery, koji je sufinanciran iz programa Europske unije Kreativna Europa.

Kotar teatar djelovao je kao nositelj programa susjedstva u Delnicama, a u sklopu projekta održani su interaktivni programi u sklopu dnevnog boravka, premijera kazališne predstave I-Lujzijana magic show, predstavljen program “Delničke priče”, premijera radio drame “Alraune ili s onu strane ogledala” te su postavljene umjetničke instalacije za meditaciju u divljini Grada Delnica i susjednih općina.

Umjetnički program „Tajne Lujzijane” priča priču o nekoliko važnih segmenata života u Delnicama. Povijesnom – kroz koji Delnice baštine bogatstvo i svjedoče o postanku važnoga prometnog pravca, sadašnjem – u kojem Delnice izostaju s kartografije važnih tranzitnih putova bez mogućnosti ekonomskog razvoja i značaja te budućem – koji sagledava kulturu kao bogatstvo i nov način promišljanja životnih okolnosti.

https://www.centriphery.eu/

POVEZNICE:

https://rijeka2020.eu/?s=delnice

https://rijeka2020.eu/program/27-susjedstava/festivali-susjedstava/tajne-lujzijane-susjedstvo-delnice/

https://www.mojarijeka.hr/cjelodnevni-program-inspiriran-zivotom-u-gorskom-kotaru/

https://www.mojarijeka.hr/tajne-lujzijane-cjelodnevni-program-u-susjedstvu-delnice/

Povezane objave