Centriphery

U lipnju 2020. godine u Delnicama je održano predstavljanje aktivnosti nastalih u sklopu programa „Tajne Lujzijane”, nastao u sklopu programa 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture i projekta Centriphery, koji sufinancira program Europske unije Kreativna Europa.

Kotar teatar djelovao je kao nositelj programa susjedstva u Delnicama, a u sklopu projekta održani su interaktivni programi u sklopu dnevnog boravka, premijera kazališne predstave I-Lujzijana magic show, predstavljen program “Delničke priče”, premijera radio drame “Alraune ili s onu strane ogledala” te su postavljene umjetničke instalacije za meditaciju u divljini Grada Delnica i susjednih općina.

Umjetnički program „Tajne Lujzijane” priča priču o nekoliko važnih segmenata života u Delnicama. Povijesnom – kroz koji Delnice baštine bogatstvo i svjedoče o postanku važnoga prometnog pravca, sadašnjem – u kojem Delnice izostaju s kartografije važnih tranzitnih putova bez mogućnosti ekonomskog razvoja i značaja te budućem – koji sagledava kulturu kao bogatstvo i nov način promišljanja životnih okolnosti.

https://www.centriphery.eu/

POVEZNICE:

https://rijeka2020.eu/en/secrets-of-lujzijana-discovered-in-the-european-capital-of-culture-neighborhood-of-delnice/

https://rijeka2020.eu/otkrivene-tajne-lujzijane-u-susjedstvu-delnice-epk/

https://rijeka2020.eu/tajne-lujzijane-cjelodnevni-program-u-susjedstvu-delnice/

https://rijeka2020.eu/?s=delnice

Povezane objave