Spektar boja

Projekt „Spektar boja“ je kreativna inicijativa umjetničke organizacije Kotar teatar, koja ima za cilj omogućiti pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima za djecu, mlade i odrasle koji se susreću s raznim preprekama u životu i razvoju.

Projekt je osmišljen kao sveobuhvatna inicijativa koja ima za cilj omogućiti pristup prilagođenim kulturnim sadržajima (filmskim radionicama) za djecu i mlade, učenike Centra za autizam iz Zagreba, ali i općenito povećati vidljivost i svjesnost vrijednosti inkluzivnosti i ravnopravne dostupnosti kulturnih aktivnosti za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Prva faza projekta trajala je od rujna 2021. do veljače 2022. te je obuhvatila ciklus filmskih radionica na kojem su mali polaznici imali priliku u manjim grupama aktivno sudjelovati u fazama „proizvodnje“ filmskih sadržaja.

Po završetku radionica svi video radovi nastali kao zajednički uložen trud voditelja, asistenata, učenika te odgojno-obrazovnog osoblja su montirani u kratke video priče te su objavljeni na web stranici projekta.

Rezultat projekta je i kratki dokumentarni film o kreativnom procesu polaznika i njihovih voditelja.

Radionice:

Upoznavanja (s kamerom), svjetla, stop animacije, montaže, dokumentarnog filma i glume

Voditeljica projekta: Maja Puhovski

Produkcija: Nositelj projekta UO Kotar teatar u suradnji s Centrom za autizam i Kinoklubom Zagreb

Povezane objave