Moja nuklearna ljubav

Moja nuklearna ljubav kazališna je predstava u režiji Olje Lozice, namijenjena prvenstveno adolescentima i mladima, ali i svima drugima. Nastala je u koprodukciji Kotar teatra, Teatra Rugantino i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza.  Praizvedena je 28. listopada 2016., u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu. 

U Maloj dvorani Vatroslav Lisinski, na gostovanjima diljem RH kao i na kazališnim festivalima izvedena je više od trideset puta. Na festivalu “Glumište pod Murvom” u Skradinu Sanja Milardović proglašena je najboljom glumicom festivala za uloge u predstavi osvojivši nagradu “Zlatna Murva”. 

O PREDSTAVI:

Predstava je inspirirana intimnim ispovjedima građana koji su svoje istinite priče objavljivali pod pseudonimima (KRFLNK, Nisamtoja, Pbeatz) na portalu Forum.hr i to u najpopularnijoj rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara (priče iz prošlosti) koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom Drito konj.

Predstava, naslonjena na forum, tematizira ljubav i njezine posljedice, progovara o pretrpljenim poniženjima i razočaranjima u ljubavnim vezama, o ljubavnim trokutima i prekidima, o samoći, emotivnoj otuđenosti, seksualnim prepuštanjima i potrazi za vlastitim identitetom u okviru odnosa, ali i izvan njega. Konceptualno i režijski je inovativna jer se po prvi puta, istinite priče iznesene na javnoj platformi kao što je forum, bez cenzure, prebacuju u kazališni medij.

Predstava na duhovit i zabavan način secira fenomen međuljudskih odnosa te upućuje na problem (ne)sposobnosti pojedinca da odnos gradi emotivnim učešćem i sposobnošću komunikacije.

AUTORSKI TIM:

Redateljica: Olja Lozica

Igraju: Lada Bonacci, Petar Cvirn/Goran Guksić, Sanja Milardović i Filip Vidović

Dramaturg i skladatelj: Matko Botić

Scenografkinja i kostimografkinja: Ana Sekulić

Oblikovatelj svjetla: Marino Frankola

Tehničko vodstvo: Davor Popović

Šminka: Marija Bingula

Fotografije: Radomir Sarađen

Video materijal: Hani Domazet

Producentica: Marija Kolb  (Predstava je diplomski projekt Marije Kolb na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom doc. art. Tatjane Aćimović)

Predstava je realizirana uz financijsku potporu Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture RH. 

Ostale predstave