Dobrodošli u KLUB

Prva predstava nastala u samostalnoj produkciji Kotar teatra autorski je projekt Silvia Vovka pod naslovom “Dobrodošli u Klub”. Monodrama “Dobrodošli u klub” motivirana je surealnošću naše zbilje u kojoj predsjednici jedu ostatke hrane, ministri piju u ilegalnim klubovima, mobiteli se bacaju u Savu, a prtljažnici pune vrećama novca. Sve to je logičan nastavak afera u kojima su se uništavale uspješne tvornice, sestrinske tvrtke zamračivale milijune kuna, a sve to uz punu podršku vladajućih.

Klub predstavlja mjesto susreta, osigurava ekskluzivnost, stvara barijeru između “onih koji jesu” i “koji nisu” dio kluba. Klub je mjesto želje, mjesto sigurnosti, elitizma, istomišljenika, mjesto gdje se osjećaš poseban i zbog kojeg se osjećaš dobro. Klub nije slučajnost, njega treba osnovati, u njega treba uložiti, upisivati nove članove, ispisivati one koji ga nisu dostojni, osmisliti njegove ciljeve i osigurati uvjete za njegovo djelovanje.
Klub je metafora. Klub je paradoks. Klub je utopija.

Koristeći stvarnost kao osnovnu građu za kazališnu fikciju, želja je ovog projekta istražiti prostore paralelne stvarnosti, intertekstualnosti, metateatra, poigrati se s nerealnošću zbilje i realnošću mašte.

Predstava “Dobrodošli u Klub” pokušava rekonstruirati mehanizme ulaska u elitni sloj društva koji koruptivnim, bahatim, tajnim i nelegalnim radnjama stvaraju paralelni svijet moći i vladanja. To je svijet drukčijeg diskursa, ljudi koji s one strane zakona propisuju zakone, društvo probranih koji su “uspjeli u životu”.

https://www.elegant.hr/clanci/dodijeljene-nagrade-za-x-bobijeve-dane-smijeha/

https://www.histrion.hr/i/334/novosti/7659/dodijeljene-nagrade-x-bobijevih-dana-smijeha

https://www.24sata.hr/show/predstave-nagrade-i-zabava-su-obiljezili-bobijeve-dane-smijeha-799330

Ostale predstave