Čudak Šumek

Čudak Šumek je edukativna glumačko-lutkarska predstava namijenjena djeci starijoj od 4 godine. U koprodukciji Kotar teatra i Kazališta Mala scena praizvedena je u Delnicama 23. lipnja, dok je premijerna izvedba održana u Zagrebu 6.rujna 2018. Gostovala je diljem RH i na značajnim festivalima kao što su Festival neovisnih kazališta, Festival Mali Marulić i Naj naj naj festival. 

Predstava je, zajedno s radioničkim programom, uvrštena u program Ministarstva kulture Ruksak pun kulture (https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=8787) i Kulturnu Mrežu Primorsko-goranske županije (https://www.pgz.hr/Arhiva_novosti?newsid=4591)

O PREDSTAVI:

Predstava je nastala prema istoimenoj slikovnici Ivane Francišković Olrom, a režiju potpisuje redateljica Morana Dolenc. Predstava je specifična po tome što koristi inovativne lutkarske tehnologije – lutke koje imaju mogućnost mijenjanja izraza lica. Također, u predstavi je korišteno više lutkarskih tehnika (animacija scenografije, animacija dijelova tijela, animacija lutaka) što ju izdvaja od drugih glumačko-lutkarskih predstava. Obrađuje teme kao što su: važnost očuvanja prirode,  prihvaćanje drugih i drugačijih te izgradnja socijalnih odnosa i sklapanje prijateljstva.

Na duhovit i zabavan način, prati put i odrastanje dječaka Mirka koji se uputio u šumu kako bi pronašao najljepši cvijet na svijetu i poklonio ga mami. Na tom uzbudljivom putu upoznaje Čudaka Šumeka,  gospodina koji je davnih dana odlučio život u gradu zamijeniti životom u šumi. Stil života Čudaka Šumeka inspirira i motivira Mirka koji se potom vraća u grad kao nova osoba, bogatija za brojna vrijedna saznanja i iskustva.

 

AUTORSKI TIM PREDSTAVE:

Autorica teksta: Ivana Francišković Olrom
Redateljica: Morana Dolenc
Uloge: Matija Kezele/Mladen Vujčić, Marija Kolb i Mark Šokčić
Dramaturginja: Anja Pletikosa
Skladatelj: Vlatko Panić
Scenograf: Leo Vukelić
Izrada lutaka i kostima: Luči Vidanović
Oblikovanje svjetla: Domagoj Klasić i Ivan Štrok
Oblikovanje vizualnog identiteta: Jelena Radmanović
Producent za Kotar teatar: Matija Kezele 
Producentice za Malu scenu: Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević

Ostale predstave