UDIŠEMO FILM PUNIM PLUĆIMA OVE JESENI U DELNICAMA ;)

Umjetnička organizacija Kotar teatar u suradnji sa Društvom Naša djeca Delnice, ove jeseni u najviši grad u Hrvatskoj donosi „Malu školu filma“. Kotar teatar se nada da je ovo prva u nizu filmskih radionica koje će se održati na prostoru Gorskog kotara. Led će se probiti ovaj petak, 21. 10. 2016. U OŠ Ivana Gorana Kovačića, a sama će radionica trajati dva dana, odnosno petak 21. i subotu 22.10. 🙂

Radionica će biti podijeljena u dva dijela.  Cilj prvog dijela radionice je polaznike uvesti u osnove filmske priče kako bi ih se naučilo pravilnom razumijevanju i tumačenju  filma. Pogledat će se jedan od ponuđenih filmskih klasika za djecu prilagođen uzrastu polaznika nakon čega će uslijediti rasprava o filmu. Razgovor će obuhvatiti tematsko-idejnu razinu filma, fabularni tijek, procjenjivanje postupaka likova, uočavanje mjesta i vremena radnje te kompozicijsku razinu. Djeca će, također , kroz razgovor usvojiti osnovno filmsko pojmovlje i „navući“ se na magičan svijet filma 🙂 . Naravno, ako to već nisu.

Drugi dio radionice je praktične naravi gdje će se polaznici poticati na razvijanje kreativnog izražavanja te će se upoznati s filmom i s tehničkog aspekta. Maleni polaznici će sami razraditi ideju, napraviti knjigu snimanja te snimiti i montirati svoj prvi kratki film uz pomoć  iskusnog voditelja. Jako se veselimo nadolazećem vikendu i suradnji s DND Delnicama, a ne treba ni napomenuti da se najviše veselimo mališanima i snimanju, sigurni smo, nekog delničkog hita. 🙂 Dođite, pridružite nam se i dajte svoj doprinos filmskoj čaroliji u nastajanju!

Dakle, vidimo se u petak u OŠ IVAN GUNDULIĆ, u Delnicama s početkom u 15.00 sati.

malaskolafilma-plakat

Posted on 10/20/2016 in Radionice, Vijesti

Share the Story

Back to Top