Premijera predstave Moja nuklearna ljubav u režiji Olje Lozice oduševila zagrebačku publiku

U Zagrebu je u petak, 28. listopada 2016., u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog održana premijera jedinstvenog projekta Moja nuklearna ljubav u režiji Olje Lozice, u koprodukciji Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza.

Predstava Moja nuklearna ljubav nastala je prema motivima hrvatskih ljubavnih priča  s najpopularnije teme Forum.hr-a, Kad si jadna šupendara (priče iz prošlosti) koju je je 2009. godine pokrenuo bloger Stjepan Krznarić pod pseudonimom Drito Konj.  U predstavi su korištene ispovijesti korisnika pod pseudonimima KRFLNK, Nisamtoja i Pbeatz. Spomenuti forumaši popratili su premijernu i prvu repriznu izvedbu i pohvalili ovaj inovativni projekt izrazivši radost što je podtema na Forum.hr zasluženo dobila svoje mjesto na kazališnim daskama.

Publika je oduševljeno pozdravila ekipu predstave ovacijama koje su trajale nekoliko minuta, a zadovoljni gledatelji složili su se da je predstava izvrstan spoj drame i humora sa stvarnim životnim situacijama.

Mlade forumaše u grčevitoj borbi za očuvanjem ljubavnog odnosa u predstavi tumače mladi glumci – Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović te Filip Vidović. Dramaturgiju potpisuje Matko Botić, scenografkinja i kostimografkinja predstave je Ana Sekulić, a oblikovanje svjetla potpisuje Marino Frankola. Predstava je diplomski projekt Marije Kolb, suosnivačice Kotar teatra, na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, pod mentorstvom Tatjane Aćimović, doc.

Reprizne izvedbe publika će moći pogledati 16. i 22. studenoga u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Ulaznice su dostupne na www.lisinski.hr.

 

KOMENTARI PUBLIKE:

“Nuklearka je nevjerojatan spoj brutalne istine i utopijske njeznosti” (Davor Špišić)

“‘Moja nuklearna ljubav’ je sjajna predstava o pitanju veza i kompromisa kao i gubljenja samoga sebe, ne zbog ljubavi već da bi bili s nekim. Predivna, iskrena i sjajna predstava koja žestoko udara u pleksus. Obavezno pogledati.” (Dunja Bonacci)

„Meni je Sanja Milardovic kao Krflnk bila fenomenalna, otprilike takvom sam je i zamišljala.“ (Nisamtoja na Forum.hr)

„Tu ne bih izdvajao niti jednog glumca ponaosob jer su svi bili izvrsni i ostavljali dojam.. priče su različite, uloge su različite .. i smatram da je svatko odradio odlično svoj dio posla.. osjetio sam sve potrebne emocije .. od stresa do smijeha .. prepoznao sam koncept predstave kao jednu jako dobro osmišljenu igru koja me oduševila. Manje je više .. toliko divnog prostora za razmišljanje .. Zahvaljujem se cijeloj ekipi koju osobno ne znam na trudu koji je s moje strane apsolutno prepoznat, pa i više od toga .. bili ste savršeni svi skupa.. i ispričavam vam se jer vam se jer nisam osobno mogao sudjelovati više ne bih li vam olakšao prenjeti emociju ili karakter mog lika .. no i uz te silne neuvjete i probleme i otpor odradili ste jedno čudo koje bi svatko trebao pogledati .. Hvala vam što ste baš vi pretočili moja slova na scenu i to baš na način na koji jeste. Nekako sam danas uvjeren da to nitko ne bi napravio bolje..“ (Pbeatz na Forum.hr)

„Predstava je bila odlicna. “ (vg1983 na Forum.hr)

„Upravo se vratih s predstave, genijalno su to napravili. Krflnk, Pelin, Nisam to ja.. Jesu još kog skinuli? I da, idem ponovno gledat s drugim ljudima.“ (Prokleta na Forum.hr)

„Predstava je odlična bila (emoticom palac gore) Ženska koja glumi krflnk mi je  (emoticon palac gore) puno uspjeha vam želim (emoticom palac gore)“  (mali_cox na Forum.hr)

LINK NA KRITIKU PREDSTAVE:

https://civilka.wordpress.com/2016/11/01/atomsko-skloniste/

Posted on 11/02/2016 in Predstave, Vijesti

Share the Story

Back to Top