Praizveden tekst “Žena godine” na Kazališnoj sceni Pero Kvrgić

Još jedna premijerna izvedba na Kotar FEST! – u dogodit će se posljednjeg dana festivala i to u produkciji umjetničke organizacije VOK (Volim kulturu). Barbara Rocco i Sunčana Zelenika – Konjević dugogodišnje su sudionice Kotar FEST! – a ali i drugih kazališta koja su gostovala u Delnicama u organizaciji Kotar teatra. Ponosni smo što su ove dvije izuzetne glumice odlučile svoj novi kazališni uradak premijerno prikazati na našem festivalu.

Tri priče. Šest žena. Dvije glumice. Jedna predstava.
U najnovijem tekstu mlade međimurske spisateljice Kristine Štebih, otkriti ćete
tko je i zašto – žena godine. Sunčana Zelenika – Konjević i Barbara Rocco, glumice
na već debelom vrhu uspona svojih karijera, odlučile su se za ovaj rijedak žanr; crne komedije,drame s elementima humora, humorne drame – dramedije.

U prvoj priči pratimo svježe rastavljenu profesoricu logike i filozofije i njezinu prijateljicu iz mladosti, striptizetu koja se vratila iz inozemstva u njihovo rodno selo. Njih dvije pokušat će pokrenuti vlastiti biznis. U drugoj priči pratimo dvije susjede iz malog sela u Zagorju, jedna usamljena, druga zlostavljana. Mogu li i kako pomoći jedna drugoj?
Posljednja priča odvija se u bolnici, gdje se jedna od najbogatijih žena svijeta bori s opakom bolešću i sklapa neobično prijateljstvo s medicinskom sestrom, samohranom majkom tinejđerice.

Napisala: Kristina Štebih
Igraju: Barbara Rocco i Sunčana Zelenika – Konjević
Produkcija: Umjetnička organizacija VOK (Volim kulturu)
Tehnička podrška: Sanjin Rožić

 

Posted on 07/24/2017 in Kotar Fest, Predstave, Vijesti

Share the Story

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to Top