Održan peti po redu Kotar FEST!

Ovogodišnji jubilarni KotarFEST je uspješno završio 3. srpnja 2016. godine, a trajao je četri dana. Dan ranije, 29. lipnja započela je glumačka radionica „Tijelo-glas-riječ“ koja je završnu prezentaciju imala posljednjeg dana festivala.
Tijekom trajanja festivala u jutrnjim satima za one najmlađe su se održavale predstave ‘Minimi’, ‘Baja buf’ i ‘Voćna gozba’. Večernji sati u Radničkom domu bili su namijenjeni odraslima, pa je tako festival otvoren s Čehovljevim ‘Medvjedom’ u režiji i glavnoj ulozi Zijaha A. Sokolovića gdje se spaja kazališna i glazbena umjetnost.Ovogodišnji festival obilježilo je otvaranje kazališne scene „Pero Kvrgić“ koja se dogodila 2. srpnja nakon izvedbe predstave „Stilske vježbe“ u Radničkom domu. Festivalska kazališna završnica bila je izvedba predstave ‘Čelične magnolije’ u režiji Barbare Rocco i izvedbi glumica HNK Varaždin.
Park kralja Tomislava je i ove godine disao kulturu punim plućima. Sav popratni program ovogodišnjeg jubilarnog KotarFEST-a se tu održao. Posebno je bila živahna subota kada su se dopodne i popodne održavale dječje predstave i cirkuski performansi te radionice žongliranja i plesa na svili. Bilo je tu i predivnih goranskih suvenira na sajmu, a u večernjim satima svi su se mogli opustiti i zabaviti na filmskom kvizu te zaplesati uz rockabilly i cover bandove.

 

Posted on 01/05/2017 in Kotar Fest, Vijesti

Share the Story

Back to Top