Nacionalna radionica udruge Crveni nosevi – klaunovi doktori

Međunarodna organizacija CRVENI NOSEVI, klaunovidoktori organizirali su svoju drugu nacionalnu edukaciju od 6. do 9. ožujka 2014 u Delnicama u suradnji sa Kotar teatrom, gradom Delnice i Planinskim centrom Petehovac.
Cilj edukacije bio je prenošenje novih znanja i vještina klaunovima koji rade s djecom u hrvatskim bolnicama te u ostalim zdravstvenim i socijalnim ustanovama u kojima se nalaze osobe koje su bolesne i pate.

Teme obuhvaćene edukacijom bile su: Kreiranje karaktera klauna; Istina o klaunu; Klaun duo tehnike; Shvaćanje razina humora s obzirom na dob djeteta; Maligne bolesti u djece i specifičnosti standarda higijene na hemato-onkološkim dječjim odjelima; te radionice žongliranja i glazbena radionica ukulele-a.

Voditelji radionica: Gary Edwards,iskusni klaun i učitelj iz međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International; Zoran Vukić, umjetnički direktor CRVENIH NOSEVA i prof.dr.sc. Jelena Roganović, pročelnica Odjela hematologije i onkologije KBC Rijeka.

U sklopu edukacije klaunovidoktori održali su 9. ožujka Klaun cabaret za građane Delnica i okolice u Radničkom domu u suradnji sa Gradskom limenom glazbom Delnice, a nakon cabareta klaunovi su posjetili Dom za starije Domska vila Vinka.

Jedan od trenutno 13 klaunovadoktora u Hrvatskoj naš je umjetnički voditelj Matija Kezele te se ovdje nalazi odgovor na pitanje kako su klaunovi došli u Delnice. :D

Posted on 04/21/2014 in Radionice, Vijesti

Share the Story

Back to Top