Kazališna Kotar sezona u Delnicama, 2016

Umjetnička organizacija Kotar teatar u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Delnica i gradom Delnice dovodi kazališne predstave u delnički Radnički dom, ostvarujući jedan od primarnih ciljeva umjetničke organizacije, a to je kontinuirano održavanje kazališnog sadržaja u Delnicama i regiji Gorski kotar kroz cijelu tekuću godinu.
2015. godine Kotar teatar ugostio je devet izvedbi kazališnih predstava u delničkom radničkom domu. Nakon posljednjeg, iznimno uspješnog gostovanja predstave „Božićna potraga“ kazališta Tirena u prosincu, ostvarenog u suradnji sa Drštvom naša djeca iz Delnica, novu kazališnu sezonu započinjemo gostovanjem Varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta s predstavom „Malo blago“ irske dramatičarke Elaine Murphy u režiji Tomislava Pavkovića s Ljiljanom Bogojević, Hanom Hegedušić i Vini Jurčić u naslovnim ulogama.
Termin predstave je 28. siječnja (četvrtak) u 19. sati.

MALO BLAGO
Hrvatsko nardono kazališno u Varaždinu, režija: Tomislav Pavković, kostimi: Žarka Krpan, glazba:Vid Novak Kralj. Izvode: Ljiljana Bogojević, Hana Hegedušić i Vini Juričić. Radnički dom Delnice, 28. siječnja 2016. U 19:00 h.

U monološkoj formi, tri žene prepričavaju svakodnevne situacije kroz nekoliko mjeseci svojih života, koje su obilježili dramatični događaji poput trudnoće maturantice Klare, teške bolesti Kajinog supruga, zahtjevne uloge majke i zaposlene žene kod Lorene, ali i mnoštvo lijepih trenutaka – tekst balansira na tankoj granici između komike i tragike, a redatelj je u prvi plan odlučio staviti glumačke interpretacije triju glumica različitih generacija.

Tekst Elaine Murphy praizveden je na Dublin Fringe Festivalu 2008. godine i dobio je nekoliko prestižnih nagrada. Redatelj i prevoditelj komada Tomislav Pavković, naglasio da se predstava temelji na priči i emociji, a tekst je lokaliziran. “Ovaj tekst je specifičan jer ovdje nitko ne laže. Svi govore istinu i to pokazuje duhovitost likova i duhovitost situacija. To su obične životne situacije, a nitko od nas ne zna što će se dogoditi u neočekivanim situacijama”, kazao je Pavković.

“Osim uloge povjerena mi je i čast da prijevod Tomislava Pavkovića pretvorim u suvremenu varaždinsku kajkavštinu, što je novost u našem kazalištu koje je i inače okrenuto kajkavštini”, rekla je Ljiljana Bogojević prvakinja drame HNK u Varaždinu koja tumači ulogu bake Kaje. Premijera “Malog blaga” u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu održana je u subotu, 17. listopada, 2016. godine.
Za grad Delnice i Turističku zajednicu grada Delnica – Matija Kezele
Umjetnički ravnatelj Kotar teatra

Posted on 04/09/2016 in Predstave, Vijesti

Share the Story

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to Top